پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو

Influence of Arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) on characteristics and oil content of Lallemantia sp
نویسندگان :

آرزو پراور ( دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد ) , سعیده ملکی فراهانی ( دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد ) , علیرضا رضازاده ( دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد )

دانلود فایل   

چکیده

به منظور بررسی تاثیر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات زراعی و محتوای روغن بالنگو آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه آموزشی-پژوهشی دانشکده کشاورزی شاهد در سال1398-1397 اجرا شد. عامل اول شامل دو گونه گیاهی بالنگو شهری و بالنگو شیرازی وعامل دوم عدم تلقیح و تلقیح کود مایکوریزا بود. تلقیح کود مایکوریزا منجر به افزایش معنی دار عملکرد دانه، شاخص برداشت، وزن هزار دانه و محتوای روغن هر دو گونه دارویی تلیح شده بالنگو شد. بالنگو شهری تلقیح شده و تلقیح نشده نسبت به بالنگو شیرازی بیشترین عملکرد دانه، وزن هزار دانه ومحتوای روغن نشان داد در حالی که بیشترین شاخص برداشت را در بالنگو شیرازی تلقیح شده و تلقیح نشده مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که تلقیح مایکوریزا سبب بهبود رشد، افزایش عملکرد و محتوای روغن بالنگو شهری و شیرازی شد. که می توان براساس نتایج، وابستگی مایکوریزایی بالای هر دو گونه دارویی بالنگو به تلقیح مایکوریزا نشان داد.

کليدواژه ها

عملکرد دانه، روغن بذر، قارچ آربوسکولار مایکوریزا، بالنگو شهری و بالنگو شیرازی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
آرزو پراور , 1400 , تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی صفات مرتبط با شکل و کیفیت دانه در لاین های گندم دوروم
  • استفاده از مدل سیگموئیدی در کمی سازی تغییرات جوانه زنی بذور زوال یافته شکرتیغال (Echinops spp) در پتانسیل های اسمزی مختلف
  • ارزیابی جوانه‌زنی بذر گلرنگ تحت اثرات آللوپاتی چند گونه ‏علف‌هرز رایج
  • مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید
  • نظام تامین بذر و عوامل موثر بر مشارکت بخش خصوصی در آن
  • Investigation the effect of Aqueous Extract of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) on the Germination of Wheat Seed
  • اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
  • وضعیت بذرزادی ویروس PNRSV در نمونه های بذر محلب (Prunus mahaleb) در ایران
  • ارزیابی اثرات دلينته و كركدار بودن بذور برجوانه زنی و استقرار گیاهچه در ارقام پنبه در شرایط آزمایشگاهی
  • مقایسه تاثیر کنترل علفهای هرز بر وزن هزار دانه و میزان اسیدهای دانه ارقام کلزا در دو روش کشت نشایی و رایج
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]