
تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو
Influence of Arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) on characteristics and oil content of Lallemantia sp
نویسندگان :
آرزو پراور ( دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد ) , سعیده ملکی فراهانی ( دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد ) , علیرضا رضازاده ( دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد )
چکیده
به منظور بررسی تاثیر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات زراعی و محتوای روغن بالنگو آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه آموزشی-پژوهشی دانشکده کشاورزی شاهد در سال1398-1397 اجرا شد. عامل اول شامل دو گونه گیاهی بالنگو شهری و بالنگو شیرازی وعامل دوم عدم تلقیح و تلقیح کود مایکوریزا بود. تلقیح کود مایکوریزا منجر به افزایش معنی دار عملکرد دانه، شاخص برداشت، وزن هزار دانه و محتوای روغن هر دو گونه دارویی تلیح شده بالنگو شد. بالنگو شهری تلقیح شده و تلقیح نشده نسبت به بالنگو شیرازی بیشترین عملکرد دانه، وزن هزار دانه ومحتوای روغن نشان داد در حالی که بیشترین شاخص برداشت را در بالنگو شیرازی تلقیح شده و تلقیح نشده مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که تلقیح مایکوریزا سبب بهبود رشد، افزایش عملکرد و محتوای روغن بالنگو شهری و شیرازی شد. که می توان براساس نتایج، وابستگی مایکوریزایی بالای هر دو گونه دارویی بالنگو به تلقیح مایکوریزا نشان داد.کليدواژه ها
عملکرد دانه، روغن بذر، قارچ آربوسکولار مایکوریزا، بالنگو شهری و بالنگو شیرازیکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آرزو پراور , 1400 , تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.