
اثرات کم آبی بر کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای ماش
The effects of water deficit on physiological quality of mung bean seeds
نویسندگان :
کاظم قاسمی گلعذانی ( دانشگاه تبریز ) , سالار فرهنگی آبریز ( دانشگاه تبریز )
چکیده
تنش کمبود آب در مراحل رویشی و زایشی موجب افت شدید عملکرد گیاهان زراعی میشود و کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای تولیدی را کاهش می دهد. تعیین سطح مطلوب آبیاری برای تولید بذر با کیفیت بالا در گیاهان زراعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. بر این اساس، یک آزمایش مزرعه ای بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار برای ارزیابی اثرات تیمارهای مختلف آبیاری (I1، I2، I3 و I4: به ترتیب آبیاری پس از 70، 100، 130 و 160 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس به عنوان آبیاری معمول و تنش های ملایم، متوسط و شدید) روی تغییرات کیفیت بذر ماش انجام گرفت. نتایج نشان داد که حداکثر وزن بذر، سرعت جوانه زنی و وزن گیاهچه بر اثر کمبود آب به طور معنیداری کاهش پیدا کردند، ولی هدایت الکتریکی افزایش یافت. کمبود آب اثر معنیداری بر حداکثر درصد جوانه زنی بذرهای ماش نداشت. آبیاری معمول و سپس تنش ملایم بهترین تیمارها برای تولید بذر ماش بودند. بنابراین، تأمین آب کافی برای تولید بذرهای با کیفیت بالا در ماش ضروری است.کليدواژه ها
تنش آبی، رشد گیاهچه، کیفیت بذر، ماشکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سالار فرهنگی آبریز , 1400 , اثرات کم آبی بر کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای ماش , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.