
کیفیت بذرهای سویا تحت تنش شوری
Soybean seed quality under salt stress
نویسندگان :
سالار فرهنگی آبریز ( دانشگاه تبریز ) , کاظم قاسمی گلعذانی ( دانشگاه تبریز )
چکیده
تنش شوری می تواند موجب تغییرات شیمیایی، فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی متعددی در بذر گیاهان شود و کیفیت آن ها را تغییر دهد. بر همین اساس، پژوهشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۳ در گلخانه تحقیقاتی گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام پذیرفت. در این آزمایش، صفات مختلف مربوط به کیفیت بذر سویا (رقم M7) تحت سطوح مختلف شوری کلرید سدیم (غیرشور، ۴، ۷ و ۱۰ دسی زیمنس بر متر) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شوری موجب کاهش وزن تک بذر، سرعت جوانه زنی بذر و وزن گیاهچه می گردد. با این حال، تیمار نمک روی گیاهان، درصد جوانه زنی بذرهای حاصل را تحت تأثیر قرار نداد. بر اساس نتایج حاصل، تولید بذر سویا در شرایط شور به دلیل حساسیت این گیاه به شوری توصیه نمی گردد و بهتر است در تولید بذر این گیاه از تعدیل کننده های طبیعی شوری استفاده گردد.کليدواژه ها
درصد جوانه زنی، سویا، شوری، کیفیت بذرکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سالار فرهنگی آبریز , 1400 , کیفیت بذرهای سویا تحت تنش شوری , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.