پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • آرشیو مقالات
  • گالري عکس
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)

The effect of salinity levels on seed quality of dill (Anethum graveolens L.)
نویسندگان :

سعیده رحیم زاده ( دانشگاه تبریز ) , کاظم قاسمی گلعذانی ( دانشگاه تبریز )

دانلود فایل   

چکیده

برای ارزیابی اثرات شوری خاک (غیر شور، ۶ و ۱۲ دسی زیمنس بر متر) بر وزن ، محتوای اسانس و کیفیت بذرهای شوید، آزمایشی گلدانی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. وزن بذر شوید با افزایش شوری کاهش یافت، به طوری که به ترتیب حدود 16 و 34 درصد در شوری های 6 و 12 دسی زیمنس بر متر نسبت به شرایط غیرشور افت داشت. بیشترین محتوای اسانس (76/2 %) در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر به دست آمد. با افزایش محتوای اسانس، مقدار هدایت الکتریکی و پتاسیم تراوشی بذرهای شوید تولیدی تحت شوری بالا (12 دسی زیمنس بر متر) کاهش معنی داری داشتند که با فعالیت آنتی اکسیدانی این متابولیت ثانوی ارتیاط دارد. به طور کلی با افزایش شوری وزن بذرهای تولیدی کاهش، ولی کیفیت آن ها به ویژه در شوری بالا افزایش پیدا کرد.

کليدواژه ها

اسانس، پتاسیم تراوشی، شوری، شوید

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
سعیده رحیم زاده , 1400 , اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.) , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • واکنش صفات بیوشیمیایی و جوانه زنی بذرهای زوال یافته کدوی پوست کاغذی به پیش تیمار آب مقطر
  • ارزیابی اثرات دلينته و كركدار بودن بذور برجوانه زنی و استقرار گیاهچه در ارقام پنبه در شرایط آزمایشگاهی
  • وضعیت بذرزادی ویروس PNRSV در نمونه های بذر محلب (Prunus mahaleb) در ایران
  • Insight on the regulatory elements responsible for dormancy process of Arabidopsis
  • بررسی درصد جوانه‏ زنی و بنیه بذر ارقام گندم تحت تأثیر مدت انبارکردن
  • افزایش قوه نامیه بذر گندم رقم دیم هما تحت تنش شوری در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت شورپسند
  • ارزیابی شاخص های جوانه زنی بذر 21 رقم فلفل (Capsicum annuum L.)
  • ارزيابي کارآيي جدايه هاي Trichoderma harzianum در مهار زيستي بيماري سوختگی آلتراناریایی زیره سبز در شرايط آزمايشگاهی و گلخانه ای
  • اثر نانوذرات اکسید روی بر جوانه زنی وشاخص های رشد گیاه بادرنجبویه در کشت درون شیشه ای
  • بررسی تاثیر اسید جیبرلیک بر خصوصیات غلاف و بذر چهار رقم بامیه در رابطه با زمان های مختلف برداشت
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]