
اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
The effect of salinity levels on seed quality of dill (Anethum graveolens L.)
نویسندگان :
سعیده رحیم زاده ( دانشگاه تبریز ) , کاظم قاسمی گلعذانی ( دانشگاه تبریز )
چکیده
برای ارزیابی اثرات شوری خاک (غیر شور، ۶ و ۱۲ دسی زیمنس بر متر) بر وزن ، محتوای اسانس و کیفیت بذرهای شوید، آزمایشی گلدانی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. وزن بذر شوید با افزایش شوری کاهش یافت، به طوری که به ترتیب حدود 16 و 34 درصد در شوری های 6 و 12 دسی زیمنس بر متر نسبت به شرایط غیرشور افت داشت. بیشترین محتوای اسانس (76/2 %) در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر به دست آمد. با افزایش محتوای اسانس، مقدار هدایت الکتریکی و پتاسیم تراوشی بذرهای شوید تولیدی تحت شوری بالا (12 دسی زیمنس بر متر) کاهش معنی داری داشتند که با فعالیت آنتی اکسیدانی این متابولیت ثانوی ارتیاط دارد. به طور کلی با افزایش شوری وزن بذرهای تولیدی کاهش، ولی کیفیت آن ها به ویژه در شوری بالا افزایش پیدا کرد.کليدواژه ها
اسانس، پتاسیم تراوشی، شوری، شویدکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سعیده رحیم زاده , 1400 , اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.) , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.