پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله بررسی تغییرات عناصر غذایی، مقدار روغن و پروتئین در بذور سویای (L. Glycine max) تولید شده در خاک دارای نانوذرات اکسید مس
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

بررسی تغییرات عناصر غذایی، مقدار روغن و پروتئین در بذور سویای (L. Glycine max) تولید شده در خاک دارای نانوذرات اکسید مس

Investigation of nutrient changes, oil and protein content in soybean seeds (Glycine max L.) produced in soil containing copper oxide nanoparticles.
نویسندگان :

الهام یوسفی تنها ( دانشگاه شهرکرد ) , سینا فلاح ( دانشگاه شهرکرد ) , علی رستم نژادی ( دانشگاه صنعتی مالک اشتر )

دانلود فایل   

چکیده

درک انتقال نانوذرات از خاک به گياهان به ‌عنوان يکی از مهم‌ترين اجزای اکوسيستم‎ها دارای اهمیت ویژه‌ای برای ارزیابی سمیت نانوذرات و اثرات میان نسلی آنها است. در مطالعه حاضر، اثر بالقوه سه اندازه مختلف (۲۵، ۵۰ و ۲۵۰ نانومتر) نانوذرات اکسید مس در غلظت‌های متفاوت (صفر، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ ميلی‌گرم بر کيلوگرم خاک) در مقایسه با یون‌های مس (Cu2+) بر کیفیت بذور سویای کشت شده در خاک بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار اجرا گرديد. در این آزمایش کلرید مس (CuCl2) به عنوان ترکیب یونی (شاهد مثبت) استفاده شد و عدم افزودن نانوذره به خاک به ‌عنوان شاهد منفی در نظر گرفته شد. نتایج کاهش وابسته به اندازه ذره و غلظت را هنگام قرار گرفتن در معرض نانوذرات اکسید مس بر مقدار روغن و پروتئین و غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم بذر سویا نشان داد، و اثرات نانوذره اکسید مس ۲۵ نانومتر در مقایسه با اندازه های بزرگتر CuO-NPs و یون‌های Cu2+ در اکثر غلظت‌های مورد آزمایش به طور قابل توجهی بیشتر بود. در حالیکه با افزایش غلظت، میزان مس موجود در بذر سویا برای کلیه ترکیبات مس به طور معنی‌داری افزایش یافت، و تیمار ۵۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم نانوذره اکسید مس ۲۵ نانومتر موجب افزایش ۲ برابری مقدار مس بذر نسبت به شاهد گردید. علاوه بر این، تعداد واکوئل‌های ذخیره کننده پروتئین در جنین بذر گیاهان تحت تأثیر نانوذرات اکسید مس در مقایسه با شاهد تغییری نشان نداد، اما اندازه آن‌ها در مقایسه با شاهد افزایش و ساختار آن‌ها مختل گردید. همچنین، تعداد اجسام روغنی کاهش یافت که در نهایت منجر به کاهش محتوای روغن و پروتئین بذر گردید. کاهش میزان عناصر غذایی، روغن و پروتئین در بذور سویا نشان دهنده پتانسیل سمیت نانوذرات اکسید مس و کاهش کیفیت بذور تولید شده می‌باشد.

کليدواژه ها

بذر، پروتئین، روغن، عناصر غذایی، مس، نانوذرات

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
الهام یوسفی تنها , 1400 , بررسی تغییرات عناصر غذایی، مقدار روغن و پروتئین در بذور سویای (L. Glycine max) تولید شده در خاک دارای نانوذرات اکسید مس , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • مقایسه تاثیر کنترل علفهای هرز بر وزن هزار دانه و میزان اسیدهای دانه ارقام کلزا در دو روش کشت نشایی و رایج
  • بررسی ارقام بهاره گندم ایرانی در مرحله جوانه‌زنی تحت شرایط نرمال و تنش شوری با استفاده از شاخص‌های تحمل به تنش
  • آثار اقتصادی تحقیقات به نژادی برخی ارقام ذرت در تولید بذر اصلاح شده
  • Ancient Seed: Pomegranate
  • Evaluation of the effect of zinc oxide nanoparticles on different species of Festuca under salinity stress
  • بررسی صفات تشخیصی بذر در برخی گونه های بومادران
  • اثر تراکم کاشت و مدیریت برداشت بر الگوی شکستن دانه سختی یونجه
  • Relationship between 1000-seed weight and glutenin subunits in seeds of different bread wheat genotypes
  • بررسی تولید، توزیع و گواهی بذر گندم در استان لرستان
  • اثر شوری بر خصوصیات جوانه زنی گندم دوروم
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]