پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه

The change of oil seed mobilization characteristics of milk thistle (Silybum marianum) in seed germination and early seedling growth
نویسندگان :

محمدشاهین دانشمندی ( دانشگاه تربت حیدریه ) , مریم محمدی ( دانشگاه فردوسی مشهد ) , مریم اسدی ( دانشگاه تربت حیدریه ) , عادله رباطی ( دانشگاه تربت حیدریه )

دانلود فایل   

چکیده

ماریتیغال یک گیاه دارویی مهم می باشد که بذرهای آن حاوی مقادیر زیادی روغن است. در این تحقیق چگونگی روند تغییرات شیمیایی و بیوشیمیایی روغن قابل انتقال بذر ماریتیغال در فرآیند جوانه زنی و گذر از دوره هتروترفیک به اتوترفیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد روغن بذر در طی فرایند جوانه زنی کاملا مصرف شده و از 53/19 درصد در شاهد به 88/0 درصد در روز هفتم جوانه زنی رسید. مهمترین تغییرات شیمیایی روغن بین روزهای سوم تا پنجم جوانه‌زنی (دوره میانی جوانه زنی) اتفاق افتاد. مقدار پلی فنل (TP) در پروسه جوانه زنی همواره بیش از شاهد بود هرچند با نوسانات کاهشی در نیمه دوم دوره جوانه زنی مواجه شد، در مقابل اندیس پراکسید (PV) در تیمارهای جوانه‌زنی نسبت به شاهد به صورت خطی افزایش یافت و در آخرین روز آزمایش به حداکثر خود رسید. نتایج این تحقیق نشان بین پروفایل اسیدهای چرب اشباع (SFA) و اسیدهای چرب غیراشباع (USFA) با آنزیم لیپاز (LA) همبستگی معنی-داری برقرار است (R2=90%) ولی همبستگی این آنزیم با اسید چرب چندغیراشباع (PUFA) به مراتب بیش از اسید چرب تک غیراشباع (MUFA) بود (به ترتیب R2=92% و R2=77%). لذا فرایند لیپولیز در روغن بذر ماریتیغال به صورت انتخابی عمل می کند. با توجه به نتایج، محتوای روغن بذر و خصوصیات بیوشیمیایی آن می‌تواند انرژی مورد نیاز برای جوانه‌زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه را تامین کند و عامل تعیین‌کننده در انتقال موفقیت‌آمیز از حالت هتروتروف به اتوتروف باشد.

کليدواژه ها

اسیدچرب اشباع، اسیدچرب تک غیراشباع، اسید چرب چندغیر اشباع، پلی فنل کل، لیپاز

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
محمدشاهین دانشمندی , 1400 , بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفات‌روی بر جوانه‌زنی برنج
  • انبارداری کوتاه مدت سه و شش ماهه و تأثیر آن بر بنیه بذر پیاز
  • شناسایی ژن های کمی کنترل کننده ویژگی های دانه در گندم نان
  • مطالعه روند رشد گیاهچه و کمّی‌سازی آن در گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis L.) تحت تأثیر هورمونال‌پرایمینگ و تنش کادمیوم
  • ارزیابی شاخص های جوانه زنی و ویژگی های بیوشیمیایی در برخی گونه های سلوی
  • مطالعه ی تأثیر روش های مختلف پرایمینگ بر رفتار جوانه‌زنی و رفع خفتگی بذرهای آنغوزه: با تأکید بر شرایط اعمال تیمار پرایمینگ
  • اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
  • بررسی ویژگی های ریخت شناسی، فیزیکی و فیزیولوژیکی بذر گونه جل(.Prunus laurocerasus L) در گرادیان ارتفاعی رویشگاه واز چمستان
  • اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های بذر دو رقم گندم نانوایی با دو کیفیت متفاوت
  • بررسي امکان تولید بذر و نهال گیاهان جنگلی توسط تعاونی های جنگل نشینی
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]