
بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه
The change of oil seed mobilization characteristics of milk thistle (Silybum marianum) in seed germination and early seedling growth
نویسندگان :
محمدشاهین دانشمندی ( دانشگاه تربت حیدریه ) , مریم محمدی ( دانشگاه فردوسی مشهد ) , مریم اسدی ( دانشگاه تربت حیدریه ) , عادله رباطی ( دانشگاه تربت حیدریه )
چکیده
ماریتیغال یک گیاه دارویی مهم می باشد که بذرهای آن حاوی مقادیر زیادی روغن است. در این تحقیق چگونگی روند تغییرات شیمیایی و بیوشیمیایی روغن قابل انتقال بذر ماریتیغال در فرآیند جوانه زنی و گذر از دوره هتروترفیک به اتوترفیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد روغن بذر در طی فرایند جوانه زنی کاملا مصرف شده و از 53/19 درصد در شاهد به 88/0 درصد در روز هفتم جوانه زنی رسید. مهمترین تغییرات شیمیایی روغن بین روزهای سوم تا پنجم جوانهزنی (دوره میانی جوانه زنی) اتفاق افتاد. مقدار پلی فنل (TP) در پروسه جوانه زنی همواره بیش از شاهد بود هرچند با نوسانات کاهشی در نیمه دوم دوره جوانه زنی مواجه شد، در مقابل اندیس پراکسید (PV) در تیمارهای جوانهزنی نسبت به شاهد به صورت خطی افزایش یافت و در آخرین روز آزمایش به حداکثر خود رسید. نتایج این تحقیق نشان بین پروفایل اسیدهای چرب اشباع (SFA) و اسیدهای چرب غیراشباع (USFA) با آنزیم لیپاز (LA) همبستگی معنی-داری برقرار است (R2=90%) ولی همبستگی این آنزیم با اسید چرب چندغیراشباع (PUFA) به مراتب بیش از اسید چرب تک غیراشباع (MUFA) بود (به ترتیب R2=92% و R2=77%). لذا فرایند لیپولیز در روغن بذر ماریتیغال به صورت انتخابی عمل می کند. با توجه به نتایج، محتوای روغن بذر و خصوصیات بیوشیمیایی آن میتواند انرژی مورد نیاز برای جوانهزنی بذر و رشد اولیه گیاهچه را تامین کند و عامل تعیینکننده در انتقال موفقیتآمیز از حالت هتروتروف به اتوتروف باشد.کليدواژه ها
اسیدچرب اشباع، اسیدچرب تک غیراشباع، اسید چرب چندغیر اشباع، پلی فنل کل، لیپازکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدشاهین دانشمندی , 1400 , بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.