پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • آرشیو مقالات
  • گالري عکس
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله ارزیابی خصوصیات کیفی دانه در لاین‌های گندم دوروم دریافت شده از مرکز بین‌المللی سیمیت
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

ارزیابی خصوصیات کیفی دانه در لاین‌های گندم دوروم دریافت شده از مرکز بین‌المللی سیمیت

Evaluation of grain quality traits in durum wheat lines received from CIMMYT international center
نویسندگان :

ساناز فتاحی ( دانشگاه رازی کرمانشاه ) , کیانوش چقامیرزا ( دانشگاه رازی کرمانشاه ) , رضا محمدی ( معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم-سرارود، کرمانشاه ) , سعید عباسی ( دانشگاه رازی کرمانشاه ) , لیلا زارعی ( دانشگاه رازی کرمانشاه )

دانلود فایل   

چکیده

ارزش اقتصادی یک گیاه به عوامل مختلفی از جمله صفات آن بستگی دارد. گندم دوروم به دلیل ویژگی‌های کیفی خاص به عنوان یک محصول غذایی با اهمیت در تولید ماکارونی استفاده می‌شود. سازگاری بیشتر گندم دوروم به شرایط نامساعد محیطی و پتانسیل آن برای تولید محصولات سالم و با کیفیت موجب اهمیت بیش از پیش این گیاه شده است. در این مطالعه چهار صفت کیفی دانه (محتوای پروتئین دانه، حجم رسوب زلنی، سختی دانه و میزان نشاسته) در 123 لاین گندم دوروم دریافتی از مرکز بین‌المللی سیمیت به همراه یک رقم گندم دوروم ذهاب به‌عنوان شاهد در طی سال زراعی 97-1396 مورد ارزیابی قرار گرفت. صفت حجم رسوب زلنی ضریب تغییرات (CV) بالاتری نسبت به سایر صفات داشت که نشان‌دهنده سطح تنوع بالا در بین لاین‌های مورد مطالعه از نظر این صفت بود. نتایج تجزیه همبستگی نیز بیشترین ارتباط معنی‌دار را بین صفت محتوای پروتئین دانه با حجم رسوب زلنی نشان داد. تجزیه خوشه‌ای براساس صفات کیفی دانه، نمونه‌های مورد مطالعه را به پنج گروه تقسیم کرد. نتایج این تحقیق نشان داد شناسایی ژنوتیپ‌هایی با خصوصیات کیفی مطلوب در ژرم پلاسم گندم دوروم امکان پذیر است و می‌تواند نقش به‌سزایی در پیشبرد و بهبود برنامه‌های به‌نژادی داشته باشد.

کليدواژه ها

محتوای پروتئین دانه، کیفیت دانه، سختی دانه، تجزیه کلاستر

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
ساناز فتاحی , 1400 , ارزیابی خصوصیات کیفی دانه در لاین‌های گندم دوروم دریافت شده از مرکز بین‌المللی سیمیت , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • Investigation of the Effects of Metal Nanoparticles Priming on Germination Indices of Tanacetum parthenium L. (Feverfew)
  • تحلیل فنی-اقتصادی پوشش‌دارکردن بذرهای خیار و گوجه فرنگی در شرایط اقلیمی ایران
  • شناسایی ژن های کمی کنترل کننده ویژگی های دانه در گندم نان
  • بررسی تاثير نانوذرات اکسیدروی در شرایط تنش شوری بر رفتار جوانه‌زني و رشد گیاه‌چه گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
  • اثر شوری بر خصوصیات جوانه زنی گندم دوروم
  • بررسی پتانسیل درون‌زی‌بری علفخواران اهلی و وحشی منطقه حفاظت‌شده شیدا
  • شناسایی عامل بیماری لکه قهوه ای جو در مزارع بذری با استفاده از روش های ریخت شناسی و مولکولی
  • تأثیر سویه های مختلف باکتری بر جوانه‌زنی بذر کلزا در شرایط مختلف دمایی و تحت تنش شوری
  • The inhibitory effects of aqueous extract of Ferula assa-foetide gum on Lycopercsicon esculentum seed germination
  • انبارداری کوتاه مدت سه و شش ماهه و تأثیر آن بر بنیه بذر پیاز
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]