
اثر شوری بر خصوصیات جوانه زنی گندم دوروم
Effect of salinity on durum wheat germination characteristics
نویسندگان :
صدیقه حاجی حسینلو ( دانشگاه مراغه ) , عزت اله اسفندیاری ( دانشگاه مراغه ) , اسمائیل کریمی ( دانشگاه مراغه ) , لونت اوزترک ( دانشگاه سایانجی ترکیه )
چکیده
میزان پیشرفت و موفقیت یک کشور در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی را برابر میزان پیشرفت آن کشور در تولید کمی و کیفی بذر و تنوع بذور موجود در آن کشور میدانند. بذرها دارای تنوع بسیاری از لحاظ رنگ، شکل، اندازه و خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هستند. با توجه به طول عمر طبیعی و ژنتیکی بذر و همچنین شرایط نگهداری، زمان زندگی بذرها با یکدیگر متفاوت است. می توان با فراهم نمودن شرایط نگهداری در سطح کیفی بالا، طول عمر را افزایش داد اما بعد از گذراندن طول عمر ژنتیکی بذر نمی توان انتظار بالایی از لحاظ کیفیتی از بذر داشت. برای بررسی تاثیر تنش شوری بر ویژگی های جوانه زنی بذور گندم دوروم، در سال 1399 در آزمایشگاه زیست شناسی پردیس علوم دانشگاه تهران پژوهشی اجرا گردید. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و شش رقم گندم دوروم با پنج غلظت کلرید سدیم اجرا گردید. طبق نتایج جدول تجزیه واریانس غلظت های مختلف شوی، بر روی کلیه صفات اندازه گیری شده در سطح احتمال یک درصد تاثیر معنی داری داشت. اثر متقابل رقم × شوری نیز در مورد صفات درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و طول گیاهچه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. در بین تیمارهای شوری بیشترین طول ریشه چه مربوط به غلطت 50 میلی مولار در رقم دنا (62/6) و کمترین آن مربوط به غلظت های 150 و 200 میلی مولار در ارقام آیدین و ازبک بود.کليدواژه ها
گندم دوروم، تنش شوری، جوانه زنیکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صدیقه حاجی حسینلو , 1400 , اثر شوری بر خصوصیات جوانه زنی گندم دوروم , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.