
بررسی اثر مدت زمانهای مختلف پرایمینگ بذر با سطوح مختلف سلینوم بر جوانهزنی و برخی خصوصیات مورفولوژیکی دانهرست کینوا
Evaluation of the effect of seed priming time with different levels of selenium on germination and some morphological characteristics of quinoa seeds
نویسندگان :
محمود خرمی وفا ( دانشگاه رازی ) , معصومه عامریان ( دانشگاه رازی ) , مطهره رازیانی ( دانشگاه رازی )
چکیده
پرایمینگ بذر یکی از روشهای بسیار موثر در بهبود جوانه زنی و استقرار گیاهچه است. بهمنظور ارزیابی پرایمینگ بذر با سلنیوم بر برخی خصوصیات جوانهزنی بذر کینوا آزمايشي بهصورت فاكتوريل در قالب طرح آماري كاملاً تصادفي در چهار تكرار اجرا شد. فاکتور اول شامل غلظتهاي مختلف سلنيوم (1و 2 میلیگرم بر لیتر سلنات سدیم) و فاکتور دوم زمانهاي مختلف پرايمينگ (8، 16، 24 و 32 دقیقه) بودند. در هر دو غلظت سلنیوم با افزایش زمان پرایمینگ درصد جوانهزنی و خصوصیات رشدی مورد بررسی نسبت به شاهد افزایش نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده، پرايمينگ بذر با غلظت ٢ میلیگرم بر لیتر سلنات سدیم و به مدت 32 دقیقه جهت بهبود درصد جوانهزني و خصوصیات رشدی کینوا توصیه میشود.کليدواژه ها
درصد جوانهزنی، خصوصیات رشدی و سلنات سدیمکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معصومه عامریان , 1400 , بررسی اثر مدت زمانهای مختلف پرایمینگ بذر با سطوح مختلف سلینوم بر جوانهزنی و برخی خصوصیات مورفولوژیکی دانهرست کینوا , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.