
ارزیابی جوانهزنی گیاه کاملینا تحت تأثیر سطوح مختلف تنش شوری حاصل از کلریدسدیم
Evaluation of camelina seed germination under the influence of different levels of salinity provided by sodium chloride
نویسندگان :
نجمه میرزاآقاپور ( دانشگاه خوارزمی تهران ) , فاطمه حسینی سنه کوری ( دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ) , اسماعیل بخشنده ( پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری )
چکیده
جهت بررسی پاسخ جوانه زنی گیاه دانهروغنی کاملینا تحت تأثیر سطوح مختلف تنش شوری حاصل از کلریدسدیم، آزمایشی در شش سطح شوری صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 میلیمولار و در دمای 20 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج نشان داد که تنش شوری بر تمامی صفات جوانهزنی مورد بررسی اثر معنیداری داشت. افزایش غلظت شوری از صفر به 250 میلیمولار موجب کاهش 0/21 درصدی حداکثر درصد جوانهزنی و 9/86 درصدی سرعت جوانهزنی شد. در مقابل، زمان تا رسیدن به 50 درصد جوانهزنی نیز 5/7 برابر افزایش یافت. مقدار سرعت جوانهزنی نیز در سطوح صفر و 50 میلیمولار با هم اختلاف معنیداری نداشت (به طور میانگین 0386/0 (1/ساعت)). سپس مقدار این صفت با افزایش غلظت کلریدسدیم تا 250 میلیمولار به طور خطی و با سرعتی معادل 0002/0 (1/ساعت) به ازای هر میلیمولار افزایش غلظت کلریدسدیم کاهش یافت و در نهایت در سطح شوری 270 میلیمولار به صفر رسید که این مقدار را میتوان بهعنوان آستانه تحمل به شوری این گیاه معرفی نمود. در مجموع، نتایج این مطالعه میتواند به ما در درک بهتر پاسخ جوانهزنی کاملینا به تنش شوری کمک نماید.کليدواژه ها
درصد جوانهزنی، شوری، سرعت جوانهزنی، روابط ریاضیکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسماعیل بخشنده , 1400 , ارزیابی جوانهزنی گیاه کاملینا تحت تأثیر سطوح مختلف تنش شوری حاصل از کلریدسدیم , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.