
کاربرد مدل هالوترمالتایم جهت ارزیابی اثر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانهزنی گیاه کاملینا
Application of halothermal time model to evaluate the effect of different levels of salinity and temperature on camelina seed germination
نویسندگان :
فاطمه حسینی سنهکوری ( دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ) , همت اله پیردشتی ( پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ) , اسماعیل بخشنده ( پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران )
چکیده
آزمایشی با هدف کمّیسازی خصوصیات جوانهزنی گیاه کاملینا با استفاده از مدل هالوترمالتایم با چهار تکرار در سطوح دمایی 5، 10، 15، 20، 25، 30، 35 و 40 درجه سانتیگراد و غلظتهای شوری صفر، 50، 100، 150، 200، 250 میلیمولار (حاصل از کلریدسدیم) بهصورت اسپلیتپلات در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. یافتهها نشان داد که مدل هالوترمالتایم توانست جوانهزنی گیاه کاملینا را در زمان رویارویی همزمان تنش شوری و دما بهخوبی توصیف کند. همچنین، براساس نتایج مقدار آستانه تحمل به شوری، ثابت هالوترمالتایم و مقدار kT (شیب خط رابطه بین مقادیر آستانه تحمل به شوری در دماهای فوقمطلوب) کاملینا نیز در این مطالعه بهترتیب 1/231 میلیمولار، 139815 میلیمولار درجهسانتیگراد ساعت و 0/15 میلیمولار درجهسانتیگراد پیشبینی شد که از آنها میتوان در مدلهای شبیهسازی جوانهزنی این گیاه استفاده کرد.کليدواژه ها
ثابت هالوترمالتایم، جوانهزنی، دما، کلریدسدیمکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسماعیل بخشنده , 1400 , کاربرد مدل هالوترمالتایم جهت ارزیابی اثر سطوح مختلف شوری و دما بر جوانهزنی گیاه کاملینا , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.