
بررسی صفات مرتبط با شکل و کیفیت دانه در لاین های گندم دوروم
Investigation of traits related to grain shape and quality in durum wheat inbred lines
نویسندگان :
رقیه ناصری ( دانشگاه رازی ) , کیانوش چقامیرزا ( دانشگاه رازی ) , رضا محمدی ( موسسه تحقیقات كشاورزي دیم- سرارود ) , لیلا زارعی ( دانشگاه رازی ) , علی بهشتی آل آقا ( دانشگاه رازی )
چکیده
آزمایش حاضر به منظور مطالعه محتوای روی و آهن دانه، عملکرد و صفات مرتبط با شکل دانه در 118 لاین اینبرد گندم دوروم بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی و آزمایشگاه پردیس كشاورزي و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال زراعی 1400-1399 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت معنی داری بین لاین های مورد بررسی از نظر صفات اندازهگیری شده وجود داشت. لاین ZD-116 بیشترین عملکرد دانه را به خود اختصاص داد. از نظر محتوای آهن نیز لاین ZD-065 بیشترین و لاین ZD-005 کمترین مقادیر را دارا بودند. لاین های ZD-039 و ZD-009 به ترتیب بیشترین و کمترین محتوای روی دانه را در بین لاین های مورد مطالعه به خود اختصاص دادند. از نظر صفات مرتبط با شکل بذر، لاین های ZD-011 و ZD-101به ترتیب بیشترین و کمترین طول دانه و لاین های ZD-037 و ZD-148 به ترتیب بیشترین و کمترین عرض دانه را دارا بودند. در بررسی پارامترهای ژنتیکی عملکرد دانه بیشترین وراثت پذیری عمومی و از میان صفات مورد مطالعه محتوای آهن دانه بیشترین ضریب تغییرات ژنتیکی و فنوتیپی را دارا بود.کليدواژه ها
شکل بذر، گندم دوروم، محتوای آهن، محتوای رویکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رقیه ناصری , 1400 , بررسی صفات مرتبط با شکل و کیفیت دانه در لاین های گندم دوروم , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.