
ارزیابی شاخص های جوانه زنی و ویژگی های بیوشیمیایی در برخی گونه های سلوی
Assessing the indicators of germination and biochemical properties in some salvia species
نویسندگان :
مرضیه کلاته میمری ( دانشگاه فردوسی مشهد ) , فاطمه کاظمی ( دانشگاه فردوسی مشهد ) , لیلا سمیعی ( دانشگاه فردوسی مشهد )
چکیده
سلوی یکی از بزرگترین جنس های خانواده نعنائیان می باشد در این جنس تنوع گسترده ای مشاهده می شود و کاربردهای دارویی، زینتی و غذایی دارد. در این پژوهش جهت استفاده از کاربرد های زینتی-دارویی، به بررسی شاخص های جوانه زنی چهار گونه سلوی پرداخته شد. بذر این گونه ها از عرصه جمع آوری و صفات زیر از جمله: درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، انرژی جوانه زنی، یکنواختی جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، درصد بنیه بذر، وزن تر و خشک ریشه چه و ساقه چه، کلروفیل و کارتنوئید و همچنین درصد فنول و کربوهیدرات این چهار رقم سلوی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد در اکثر موارد مورد مطالعه تفاوت معنی دار نسبت به رقم در سطح احتمال 5 درصد مشاهده شد. در تمام صفات معنی دار شده گونه S. macrosiphon بالاترین مقدار در مقایسه با سایر گونه ها را داشت. بجز ویژگی فنل کل و یکنواختی جوانه زنی که در این شاخص ها گونه Sharifi . S دارای بیشترین فنل و از جوانه زنی یکنواخت تری برخوردار بود.کليدواژه ها
سلوی، صفات جوانه زنی، مریم گلی لوله ای، مریم گلی جنوبی.کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فاطمه کاظمی , 1400 , ارزیابی شاخص های جوانه زنی و ویژگی های بیوشیمیایی در برخی گونه های سلوی , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.