پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله تأثیر تیمارهاي هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه‌زنی بذر طالبی
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

تأثیر تیمارهاي هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه‌زنی بذر طالبی

The effect of hydropriming and humic acid treatments in vitro on cantaloupe seed germination traits (Cucumis melo var. Cantalupensis Ser.)
نویسندگان :

محمد حسین امینی فرد ( دانشگاه بیرجند )

دانلود فایل   

چکیده

به‌منظور بررسی تأثیر روش‌های پرایمینگ بر پارامترهای جوانه‌زنی بذر طالبی، آزمایشی(Cucumis melo var. cantalupensis) در شرایط آزمایشگاه در دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، سه سطح هیدروپرایمینگ با آب مقطر ( 12، 24 و 36 ساعت) و سه سطح اسید هیومیک (50، 100 و 150 میلی‌گرم بر لیتر) بودند. بیشترین درصد و بنیه جوانه‌زنی و میانگین جوانه‌زنی روزانه مربوط به تیمارهای هیدروپرایمینگ 24 ساعته بود و نسبت به شاهد به‌ترتیب 88/28، 59/88 و 97/28 درصد افزایش نشان داد. بیشترین میانگین زمان جوانه‌زنی (10/64)، سرعت جوانه‌زنی (91/14)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (64/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 22/8 سانتی‌متر و 0146/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (29/4 سانتی‌متر و 050/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (52/12 سانتی‌متر و 064/0 میلی‌گرم) مربوط به 150 میلی‌گرم بر لیتر اسید هیومیک بود و کمترین مقادیر میانگین زمان جوانه‌زنی (22/23)، سرعت جوانه‌زنی (94/2)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (23/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 57/6 سانتی‌متر و 0094/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (60/1 سانتی‌متر و 021/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (18/8 سانتی‌متر و 030/0 میلی‌گرم) در تیمار شاهد مشاهده گردید لذا اسید هیومیک و هیدروپرایمینگ سبب بهبود تمام شاخص‌های جوانه‌زنی بذر طالبی گردید.

کليدواژه ها

بنیه جوانه‌زنی، تیمارهاي پیش رویشی، گیاهچه، سرعت جوانه‌زنی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
محمد حسین امینی فرد , 1400 , تأثیر تیمارهاي هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه‌زنی بذر طالبی , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • Relationship between 1000-seed weight and glutenin subunits in seeds of different bread wheat genotypes
  • استفاده از مدل سیگموئیدی در کمی سازی تغییرات جوانه زنی بذور زوال یافته شکرتیغال (Echinops spp) در پتانسیل های اسمزی مختلف
  • بررسی تغییرات خصوصیات شیمیایی و بیوشیمایی روغن بذر ماریتیغال (Silybum marianum) در طی فرایند جوانه زنی و نمو گیاهچه
  • Benefits of seed biopriming by PGPR and their mechanisms involved in increasing the tolerance of plants to abiotic stresses
  • مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید
  • نظام تامین بذر و عوامل موثر بر مشارکت بخش خصوصی در آن
  • بررسی اثر مدت زمان‌های مختلف پرایمینگ بذر با سطوح مختلف سلینوم بر جوانه‌زنی و برخی خصوصیات مورفولوژیکی دانه‌رست کینوا
  • بررسی فرایند جوانه زنی بذر کینوا Chenopodium quinoa Willd)) حاصل از سطوح آبیاری، در اثر زوال
  • تاثیر اسمو پرایمینگ و نانو پرایمینگ بر شاخص‌های جوانه‌زنی گیاه دارویی بادرنجبویه Melissa officinalis
  • اثر محلول پاشی غلظت های مختلف آهن و روی در دوره رشد گیاه مادری بر کیفیت جوانه زنی بذرهای کتان در شرایط تنش شوری
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]