
واکنش صفات بیوشیمیایی و جوانه زنی بذرهای زوال یافته کدوی پوست کاغذی به پیش تیمار آب مقطر
The reaction of biochemical and germination traits of deteriorated pumpkin (Cucurbita pepo L.) seeds to hydropriming
نویسندگان :
حسین رضا روحی ( دانشگاه بوعلی سینا ) , محمدحسن وفائی ( دانشگاه بوعلی سینا )
چکیده
در این آزمایش توانایی پیش تیمار آب مقطر بذر در بهبود خسارت ناشی از زوال بذر کدوی پوست کاغذی بررسی شد. بذرهای کدوی پوست کاغذی به روش پیری تسریع شده به مدت 48 ساعت در دمای 40 درجه سانتی گراد زوال یافتند. سپس بذور زوال یافته در دمای 25 درجه سانتی گراد به مدت 4، 8 و 12 ساعت با آب مقطر پیش تیمار شدند. نتایج نشان داد، پیش تیمار آب مقطر در تمام زمان ها به طور معنی داری موجب بهبود درصدجوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول گیاهچه، شاخص بنیه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز)، قندها و پروتئین های محلول بذرهای زوال یافته گردید. متوسط زمان جوانه زنی، نشت الکترولیتی و محتوای مالون دی آلدهید بذرهای پیش تیمار شده در مقایسه با بذرهای پیش تیمار نشده کاهش یافت. پیش تیمار آب مقطر به مدت 4، 8 و 12 ساعت درصد جوانه زنی را 9/15، 3/32، 3/58، سرعت جوانه زنی را 7/7، 8/53، 6/84 و شاخص بنیه را به ترتیب 5/17، 1/85، 7/201 درصد در مقایسه با بذرهای پیش تیمار نشده افزایش داد. بنابراین، کاربرد آب مقطر به مدت 12 ساعت به عنوان زمان مناسب پیش تیمار جهت بازیابی کیفیت از دست رفته بذرها و بهبود خصوصیات جوانه زنی کدوی پوست کاغذی قابل توصیه می باشد.کليدواژه ها
جوانه زنی، سوپراکسید دیسموتاز، قندهای محلولکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حسین رضا روحی , 1400 , واکنش صفات بیوشیمیایی و جوانه زنی بذرهای زوال یافته کدوی پوست کاغذی به پیش تیمار آب مقطر , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.