پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید

Study the Possibility of Seed Deterioration Preventtion in Lentil using Priming with Ascorbic asid
نویسندگان :

مهتاب مهرکیش ( دانشگاه رازی ) , مختار قبادی ( دانشگاه رازی ) , سعید جلالی هنرمند ( دانشگاه رازی )

دانلود فایل   

چکیده

بذر گیاهان در انبار زوال پیدا کرده و هر چه مدت انبارداری بذر طولانی‏تر و شرایط انبار (بویژه از نظر حرارت و رطوبت) نامناسب‏تر باشد زوال آن سریع‏تر انجام می گیرد و طول عمر بذر کوتاه‏تر می‏گردد. این تحقیق به منظور بررسی اثر پرایمینگ با استفاده از آسکوربیک اسید در پیشگیری از زوال بذرهای عدس اجرا شد. بذرهای دو رقم عدس (کیمیا و بیله-سوار) با غلظت های مختلف آسکوربیک اسید (صفر، 250، 500 و 750 میکرومولار) مورد پرایمینگ قرار گرفتند. سپس این بذر های پرایم شده تحت شرایط مختلف فرسودگی(بدون فرسودگی، فرسودگی ملایم و فرسودگی شدید) فرسوده شدند. این بذرهای فرسوده در نهایت در آزمون جوانه زنی استاندارد ارزیابی شدند. نتایج نشان داد در شرایط فرسودگی ملایم و شدید پرایمینگ بذر با آسکوربیک اسید سبب بهبود خصوصیات جوانه زنی هر دو رقم شد. در شرایط فرسودگی ملایم و شدید غلظت 250 میکرومولار از آسکوربیک اسید در افزایش خصوصیات جوانه زنی بذر مؤثر بود . با توجه به نتایج، پیشگیری از زوال بذرهای عدس با پرایمینگ در غلظت 250 میکرومولار آسکوربیک اسید امکان پذیر می باشد

کليدواژه ها

آسکوربیک اسید، جوانه زنی، فرسودگی بذر، پیش تیمار بذر، عدس

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
مختار قبادی , 1400 , مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • افزایش قوه نامیه بذر ماشک (Visia sativa) در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت Bacillus subtilis POE26 و Stenotrophomonas maltophilia POE55
  • The effect of post-priming treatments on longevity enhancement of primed seeds
  • ارزیابی شاخص های جوانه زنی و ویژگی های بیوشیمیایی در برخی گونه های سلوی
  • فن‌آوری تولید و فرآوری بذر کلزا (Brassica napus L.)
  • تأثیر مدت انبارکردن بر انرژی جوانه‏ زنی و ضریب آلومتریک در ارقام گندم
  • اثر تیمارهای مختلف كودي و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
  • کمی سازی پاسخ جوانه زنی زوال یافته شکرتغال(Echinops spp) به پتانسیل های اسمزی با استفاده از مدل های غیره خطی
  • تاثیر دو گونه باکتری محرک رشد آزوسپریلوم برازیلنس و آزوسپریلوم ایراکنز بر جوانه زنی بذر برنج رقم هاشمی
  • شناسایی عامل بیماری لکه قهوه ای جو در مزارع بذری با استفاده از روش های ریخت شناسی و مولکولی
  • مقایسه تاثیر علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه کلزا در دو روش کشت نشایی و رایج
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]