
مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید
Study the Possibility of Seed Deterioration Preventtion in Lentil using Priming with Ascorbic asid
نویسندگان :
مهتاب مهرکیش ( دانشگاه رازی ) , مختار قبادی ( دانشگاه رازی ) , سعید جلالی هنرمند ( دانشگاه رازی )
چکیده
بذر گیاهان در انبار زوال پیدا کرده و هر چه مدت انبارداری بذر طولانیتر و شرایط انبار (بویژه از نظر حرارت و رطوبت) نامناسبتر باشد زوال آن سریعتر انجام می گیرد و طول عمر بذر کوتاهتر میگردد. این تحقیق به منظور بررسی اثر پرایمینگ با استفاده از آسکوربیک اسید در پیشگیری از زوال بذرهای عدس اجرا شد. بذرهای دو رقم عدس (کیمیا و بیله-سوار) با غلظت های مختلف آسکوربیک اسید (صفر، 250، 500 و 750 میکرومولار) مورد پرایمینگ قرار گرفتند. سپس این بذر های پرایم شده تحت شرایط مختلف فرسودگی(بدون فرسودگی، فرسودگی ملایم و فرسودگی شدید) فرسوده شدند. این بذرهای فرسوده در نهایت در آزمون جوانه زنی استاندارد ارزیابی شدند. نتایج نشان داد در شرایط فرسودگی ملایم و شدید پرایمینگ بذر با آسکوربیک اسید سبب بهبود خصوصیات جوانه زنی هر دو رقم شد. در شرایط فرسودگی ملایم و شدید غلظت 250 میکرومولار از آسکوربیک اسید در افزایش خصوصیات جوانه زنی بذر مؤثر بود . با توجه به نتایج، پیشگیری از زوال بذرهای عدس با پرایمینگ در غلظت 250 میکرومولار آسکوربیک اسید امکان پذیر می باشدکليدواژه ها
آسکوربیک اسید، جوانه زنی، فرسودگی بذر، پیش تیمار بذر، عدسکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مختار قبادی , 1400 , مطالعه امکان پیشگیری از زوال بذر عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.