پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله مطالعه تاثیر کودهای آلی هیومیک و محلول ژله ای شرکت شیمی گل فیض خراسان بر رشد و نمو بنه زعفران
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

مطالعه تاثیر کودهای آلی هیومیک و محلول ژله ای شرکت شیمی گل فیض خراسان بر رشد و نمو بنه زعفران

Study of the effect of humic organic fertilizers and fertiplus jelly solution on the growth and development of saffron corms process
نویسندگان :

محمدشاهین دانشمندی ( دانشگاه تربت حیدریه ) , فرهاد نداف ( شرکت شیمی گل فیض خراسان ) , ساناز امامی ( دانشگاه تربت حیدریه )

دانلود فایل   

چکیده

زعفران (Crocus sativus L.) یک گیاه دارویی تریپلوئید و ناخودسازگار بوده که قدرت تولید بذر ندارد و تکثیر آن به وسیله بنه (ساقه ذخیره‌ای) انجام می شود. در این پژوهش تاثیر کاربرد کود آلی هیومیک مخصوص زعفران (فاکتور اصلی) و محلول ژله ای فرتی پلاس (فاکتور فرعی) در 6 تیمار و 3 تکرار شامل؛ 1) کود آلی مخلوط با خاک سحطی مزرعه [بعد از کاشت بنه] 2) کود آلی مخلوط با خاک عمیق مزرعه [قبل از کاشت بنه در عمق 30 سانتی متری] 3) محلول ژله ای فرتی پلاس [همراه با آب آبیاری] 4) کاربرد کود آلی به صورت سطحی+ محلول ژله ای 5) کاربرد کود آلی به صورت زیر سطحی+ محلول ژله ای و 6) تیمار شاهد اجرا شد. میزان کاربرد کودهای آلی فوق برابر دستور العمل شرکت سازنده بود (800 کیلوگرم در هکتار برای کواد آلی هیومیک و 10 لیتر در هکتار برای محلول ژله ای فرتی پلاس). نتایج نشان داد این تقویت کننده ها قادر است تولید بنه های مناسب (با وزن 10 تا 15 گرم) را به طور معنی داری افزایش دهد، بگونه ای که وزن این بنه ها در تیمارهای تلفیقی کود آلی+ محلول ژله ای به صورت سطحی و زیر سطحی به ترتیب 04/2 و 53/1 برابر نسبت به شاهد افزایش داشت. همچنین تیمار کود آلی زیر سطحی+ محلول ژله-ای باعث افزایش معنی دار میزان نیتروژن و فسفر بنه ها شد (به ترتیب 65/1 و 27/0 درصد در ماده خشک)، اما بهترین نتایج محتوای پتاسیم و کلسیم بنه در تیمار کود آلی سطحی+ محلول ژله ای بدست آمد (به ترتیب 72/0 و 23/0 درصد). میزان برخی عناصر کم مصرف (Fe, Zn,Cu) با اختلاف آماری در سطح 5 درصد تحت تاثیر تیمارهای کودی فوق قرار گرفت. اثر این کودهای آلی بر سه قند مهم (فروکتوز، گلوکز و ساکاروز) موجود در بنه زعفران معنی داری بود و مجموع محتوای کربوهیدارت بنه ها در تیمار کود آلی زیر سحطی+ محلول ژله ای نسبت به شاهد 50 درصد افزایش یافت (در ماده خشک). بر اساس مجموع نتایج این پژوهش استنباط می شود کودهای آلی هیومیک مخصوص زعفران شرکت شیمی گل فیض خراسان در تلفیق با محلول ژله فرتی پلاس این شرکت می تواند تاثیر مثبت و معنی داری در تولید بنه های دختری زعفران در سال نخست تولید داشته باشد.

کليدواژه ها

ساکاروز، کربوهیدرات، کلسیم، کود آلی هیومیک

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
محمدشاهین دانشمندی , 1400 , مطالعه تاثیر کودهای آلی هیومیک و محلول ژله ای شرکت شیمی گل فیض خراسان بر رشد و نمو بنه زعفران , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی تاثير نانوذرات اکسیدروی در شرایط تنش شوری بر رفتار جوانه‌زني و رشد گیاه‌چه گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
  • یک روش ساده برای غربالگری سریع پتانسیل انبار داری بذر (مطالعه موردی لاین های پریتی پایروم)
  • اثر تنش شوری بر جوانه زنی و فعالیت آنزیم پراکسیداز در بذرهای چیا (Salvia hispanica)
  • Allelopathic effect of walnut leaves on germination of several weed species
  • اثر نانوذرات اکسید روی بر جوانه زنی وشاخص های رشد گیاه بادرنجبویه در کشت درون شیشه ای
  • کاربرد تحلیل تصویر دیجیتال در ارزیابی بنیه گیاهچه بامیه ایرانی توده بومی خوزستان تحت تنش شوری
  • بررسی پتانسیل درون‌زی‌بری علفخواران اهلی و وحشی منطقه حفاظت‌شده شیدا
  • اثر پرایمینگ بذر با مقادیر مختلف سلنیوم بر جوانه‌زنی و برخی از خصوصیات رشدی دانه‌رست سیاه‌دانه در شرایط آزمایشگاه
  • بررسی سطوح مختلف تنش خشکی بر خصوصیات جوانه‌زنی بالنگوی شهری (Lallemantia iberica)
  • تاثیر دو گونه باکتری محرک رشد آزوسپریلوم برازیلنس و آزوسپریلوم ایراکنز بر جوانه زنی بذر برنج رقم هاشمی
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]