پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • آرشیو مقالات
  • گالري عکس
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله فن‌آوری تولید و فرآوری بذر کلزا (Brassica napus L.)
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

فن‌آوری تولید و فرآوری بذر کلزا (Brassica napus L.)

Rapeseed Seed Production and Processing Technology (Brassica napus L.)
نویسندگان :

صبا عمید ( دانشگاه ایلام )

دانلود فایل   

چکیده

كلزا با نام علمی (Brassica napus) گياهي است از خانواده Craucifere، يك ساله، دگرگشن و يكي ازمهم ترين گياهان زراعي كه از دانه آن جهت توليد روغن استفاده مي‌شود. پوشش بذر اغلب زیر و ناصاف است. بذر کلزا حاوی 45-10 درصد پروتئین و 50- 30 درصد روغن است. ارزش نهایی دانه کلزا، روغن است که مدت‌هاست به دلیل ویژگی‌های غذایی ممتازش از جمله سطح پایین اسیدهای چرب اشباع، محتوای بالای اسیدهای چرب تک غیراشباع، امگا 3و همچنین به دلیل اسیدهای آمینه ضروری آن، از جمله آمینو اسیدهای حاوی گوگرد فراوان، مورد توجه قرار گرفته است. ویژگی‌های خاص گیاه کلزا از جمله میزان روغن، پروتئین و کنجالۀ موجود در آن این گیاه را به یکی از منابع مهم در صنایع غذایی تبدیل کرده‌است. دانه‌های کلزا پس از برداشت و حمل به کارخانه روغن‌کشی و سپس در انبارهای مناسب نگهداری می‌شوند. کشت کلزا در تناوب با غلات حاصل‌خیزی خاک را افزایش می‌دهد و موجب بهبود بافت آن می‌گردد. زراعت کلزا علاوه‌بر اینکه نیاز کشور به روغن‌های نباتی را برآورده می‌کند، به‌دلیل کیفیت آن و وجود اسیدهای چرب غیر اشباع موجب سلامتی و کاهش بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌شود. کارشناسان تغذیه معتقدند دانۀ روغنی کلزا به‌دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع، از باکیفیت‌ترین روغن‌های خوراکی است و نقش مهمی در بهبود تغذیه و سلامت جامعه دارد. در این مقاله به کلیات فن‌آوری و فرآوری بذر کلزا پرداخته شده است.

کليدواژه ها

دانه روغنی، کلزا، روغن‌کشی، استخراج.

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
صبا عمید , 1400 , فن‌آوری تولید و فرآوری بذر کلزا (Brassica napus L.) , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی انتقال بذر از طریق اپیزوخوری بوسیله دام اهلی در منطقه تنگ صیاد استان چهارمحال و بختیاری
  • Benefits of seed biopriming by PGPR and their mechanisms involved in increasing the tolerance of plants to abiotic stresses
  • مطالعه روند رشد گیاهچه و کمّی‌سازی آن در گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis L.) تحت تأثیر هورمونال‌پرایمینگ و تنش کادمیوم
  • Germination indices of seven samples of Camelina sativa (L.) Crantz seeds belonging to different country fields
  • پاسخ ارقام مختلف سویا به تنش شوری در مرحله جوانه زنی
  • اثرات پوشش بذر با پلی ونیل الکل و نانوذره اکسید روی بر شاخص جوانه زنی گندم
  • مطالعه و کمّی‌سازی تأثیر پرایمینگ هورمونی با جیبرلین‌اسید بر فراوانی دانه‌رست‌های غیر طبیعی زوفا (Hyssopus officinalis L.) تحت تنش سرب
  • افزایش قوه نامیه بذر ماشک (Visia sativa) در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت Bacillus subtilis POE26 و Stenotrophomonas maltophilia POE55
  • اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
  • تأثیر قارچ مایکوریزا بر عملکرد دانه و محتوای روغن بذر بالنگو
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]