
بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفاتروی بر جوانهزنی برنج
Effects of Zinc Oxide Nanoparticles and zinc sulphate seed priming on rice germination
نویسندگان :
احمد رمضانی ( مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران. )
چکیده
این مطالعه بهمنظور بررسی، تأثیر پرایمینگ بذر با کود روی بر جوانه زنی برنج در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تكرار، در آزمایشگاه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان انجام شد. تیمارها شامل پرایمینگ بذر با سولفات روي به میزان 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم بذر، با نانو اکسید روی به میزان 5/0 و 1 گرم در کیلوگرم بذر، با آب مقطر بهعنوان شاهد اول و عدم پرایمینگ بذر بهعنوان شاهد دوم مورد آزمایش قرار گرفتند. پرایمینگ بذر با نانو اکسید روی و سولفاتروی باعث کاهش سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و افزایش طول و وزن خشک ساقه چه شد. کمترین سرعت جوانه زنی در تیمار 1 گرم نانو اکسید روی به دست آمد که 9/12 درصد نسبت به شاهد اول کمتر بود. بر اساس نتایج این تحقیق، پرایمینگ بذر برنج با کود روی یک روش اقتصادی مناسب برای دستیابی به حداکثر محصول و تأمین عنصر روی مورد نیاز در جیره غذای مردم در کشور است.کليدواژه ها
پرایمینگ بذر، سولفات روی، نانو اکسید رویکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمد رمضانی , 1400 , بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفاتروی بر جوانهزنی برنج , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.