پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • آرشیو مقالات
  • گالري عکس
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفات‌روی بر جوانه‌زنی برنج
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفات‌روی بر جوانه‌زنی برنج

Effects of Zinc Oxide Nanoparticles and zinc sulphate seed priming on rice germination
نویسندگان :

احمد رمضانی ( مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران. )

دانلود فایل   

چکیده

این مطالعه به‌منظور بررسی، تأثیر پرایمینگ بذر با کود روی بر جوانه زنی برنج در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تكرار، در آزمایشگاه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان انجام شد. تیمارها شامل پرایمینگ بذر با سولفات روي به میزان 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم بذر، با نانو اکسید روی به میزان 5/0 و 1 گرم در کیلوگرم بذر، با آب مقطر به‌عنوان شاهد اول و عدم پرایمینگ بذر به‌عنوان شاهد دوم مورد آزمایش قرار گرفتند. پرایمینگ بذر با نانو اکسید روی و سولفات‌روی باعث کاهش سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و افزایش طول و وزن خشک ساقه چه شد. کمترین سرعت جوانه زنی در تیمار 1 گرم نانو اکسید روی به دست آمد که 9/12 درصد نسبت به شاهد اول کمتر بود. بر اساس نتایج این تحقیق، پرایمینگ بذر برنج با کود روی یک روش اقتصادی مناسب برای دستیابی به حداکثر محصول و تأمین عنصر روی مورد نیاز در جیره غذای مردم در کشور است.

کليدواژه ها

پرایمینگ بذر، سولفات روی، نانو اکسید روی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
احمد رمضانی , 1400 , بررسی اثر پرایمینگ بذر با نانو اکسیدروی و سولفات‌روی بر جوانه‌زنی برنج , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی تغییرات عناصر غذایی، مقدار روغن و پروتئین در بذور سویای (L. Glycine max) تولید شده در خاک دارای نانوذرات اکسید مس
  • اثر شوری بر خصوصیات جوانه زنی گندم دوروم
  • اثر پیش تیمار اسیدهیومیک بر جوانه زنی و صفات رویشی خیار تحت تنش شوری
  • اثر پرایمینگ بذر با مقادیر مختلف سلنیوم بر جوانه‌زنی و برخی از خصوصیات رشدی دانه‌رست سیاه‌دانه در شرایط آزمایشگاه
  • استفاده از مدل سیگموئیدی در کمی سازی تغییرات جوانه زنی بذور زوال یافته شکرتیغال (Echinops spp) در پتانسیل های اسمزی مختلف
  • تأثیر فرآوری بذر چغندر قند بر جوانه‌زنی و استقرار بوته در شرایط آزمایشگاهی و مزرعه
  • تاثیر اسمو پرایمینگ و نانو پرایمینگ بر شاخص‌های جوانه‌زنی گیاه دارویی بادرنجبویه Melissa officinalis
  • اثر پیش تیمار بذر گندم رقم آبی میهن با باکتری‌های اندوفیت شورپسند بر بهبود شاخص‌های جوانه زنی تحت تنش شوری
  • کیفیت بذرهای سویا تحت تنش شوری
  • اثر پیش تیمار سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی بذر چیا تحت تنش خشکی
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]