پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  4. مقاله افزایش قوه نامیه بذر ماشک (Visia sativa) در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت Bacillus subtilis POE26 و Stenotrophomonas maltophilia POE55
عنوان رویداد : اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400

افزایش قوه نامیه بذر ماشک (Visia sativa) در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت Bacillus subtilis POE26 و Stenotrophomonas maltophilia POE55

Vetch (Visia sativa) seed vigor enhancement by pretreatment with endophytic bacteria Bacillus subtilis POE26 and Stenotrophomonas maltophilia POE55
نویسندگان :

مهدی غلامحسینی ( دانشکده کشاورزی ، دانشگاه بوعلی سینا همدان ) , جلال سلطانی ( دانشکده کشاورزی ، دانشگاه بوعلی سینا همدان ) , جواد حمزه ئی ( دانشکده کشاورزی ، دانشگاه بوعلی سینا همدان )

دانلود فایل   

چکیده

باکتری‌های اندوفیت با گیاهان رابطه همزیستی دارند و نقش مهمی در حمایت از رشد گیاهان ایفا می‌کنند. هدف از انجام این آزمایش ، بررسی واکنش قوه نامیه بذر ماشک به‌پیش تیمار توسط باکتری‌های اندوفیت بود. آزمایش به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در آزمایشگاه بیماری شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام گرفت. پیش تیمار بذر ماشک با باکتری Bacillus subtilis POE26 ، پیش تیمار بذر ماشک با باکتری Stenotrophomonas maltophilia POE55 و شاهد (بدون پیش تیمار) تیمارهای آزمایش بودند. باکتریهای مذکور پیش تر توسط همین گروه جداسازی و شناسایی گردیده بودند. نتایج آنالیز داده‌ها نشان داد اثر تیمارهای آزمایش بر قوه نامیه بذر ماشک در سطح احتمال 5 درصد معنی‌دار شد. همچنین سایر شاخص‌های جوانه‌زنی بذر شامل سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه چه و وزن‌تر و خشک آن‌ها تحت تأثیر پیش تیمار باکتری قرار گرفتند. به‌طوری‌که باکتری‌های POE26 و POE55 صفات درصد جوانه‌زنی بذر ماشک را به ترتیب 5 و 1درصد، میانگین سرعت جوانه‌زنی را به ترتیب 45 و 25 درصد، طول ریشه‌چه را به ترتیب 85 و77درصد، طول ساقه چه را به ترتیب 87 و83 درصد، وزن‌تر ریشه‌چه را به ترتیب 39 و37 درصد، وزن خشک ریشه‌چه را به ترتیب 37 و 28 درصد، وزن‌تر ساقه چه را به ترتیب 50 و 48 درصد و وزن خشک ساقه چه را به ترتیب 48 و 41 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. بنابراین باکتری Bacillus subtilis POE26 اثر قوی‌تری بر شاخص‌های جوانه‌زنی بذر ماشک داشته است. از نتایج آزمایش حاضر چنین استنباط می‌شود که می‌توان پیش تیمار بذر ماشک با باکتری‌های اندوفیت مذکور را جهت بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی به کشاورزان توصیه نمود.

کليدواژه ها

واژه‌های کلیدی: باکتری اندوفیت، ماشک، درصد جوانه‌زنی، سرعت جوانه‌زنی، رشد گیاهچه

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
جواد حمزه ئی , 1400 , افزایش قوه نامیه بذر ماشک (Visia sativa) در اثر‌ پیش تیمار با باکتری های اندوفیت Bacillus subtilis POE26 و Stenotrophomonas maltophilia POE55 , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران

برگرفته از رویداد



اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • Investigation of the Effects of Metal Nanoparticles Priming on Germination Indices of Tanacetum parthenium L. (Feverfew)
  • پاسخ ارقام مختلف سویا به تنش شوری در مرحله جوانه زنی
  • کمی سازی پاسخ جوانه زنی زوال یافته شکرتغال(Echinops spp) به پتانسیل های اسمزی با استفاده از مدل های غیره خطی
  • آلودگی های قارچی بذر زاد در نمونه های ژنتیکی منتخب گوجه فرنگی
  • بررسی تغییرات عناصر غذایی، مقدار روغن و پروتئین در بذور سویای (L. Glycine max) تولید شده در خاک دارای نانوذرات اکسید مس
  • بررسی اثر مدت زمان‌های مختلف پرایمینگ بذر با سطوح مختلف سلینوم بر جوانه‌زنی و برخی خصوصیات مورفولوژیکی دانه‌رست کینوا
  • تاثیر پیش‌تیمار با پلی‌آمین اسپرمیدین بر بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی بذر گیاه کینوا تحت تنش شوری
  • بررسی پتانسیل درون‌زی‌بری علفخواران اهلی و وحشی منطقه حفاظت‌شده شیدا
  • اثر سطوح شوری بر کیفیت بذر شوید (Anethum graveolens L.)
  • اثرات پوشش بذر با پلی ونیل الکل و نانوذره اکسید روی بر شاخص جوانه زنی گندم
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]