
تأثیر سویه های مختلف باکتری بر جوانهزنی بذر کلزا در شرایط مختلف دمایی و تحت تنش شوری
Effect of different bacterial strains on canola seed germination under different temperature and salinity stress
نویسندگان :
یاسین محمدی ( دانشگاه تهران ) , فرزاد شریف زاده ( دانشگاه تهران )
چکیده
به منظور بررسی نقش سویه های مختلف باکتری بر جوانه زنی بذر کلزا تحت تنش شوری این پژوهش صورت گرفت که در این پژوهش بررسی تاثیر باکتری بر جوانه زنی رقم هایولا 401 در مرحله جوانه زنی تحت سطوح مختلف تنش شوری و دمایی و همچنین ارزیابی تاثیرات مثبت یا منفی 3 گونه باکتری مورد استفاده بر مؤلفههای جوانهزنی بود، صورت گرفت. پس از انجام کشت اولیه و تهیه تیمارهای باکتری، بذرهای تیمار شده با باکتری در دمای 10 و 20 درجه سانتیگراد و سطوح شوری 0، 4- ، 8- و 12- کشت گردیدند. صفات مورد بررسی و تهیه محلول ها طبق داده های مطالعات قبلی تهیه گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب بلوک کاملاً تصادفی با 3 تکرار صورت گرفت. نتایج تجزیه واریانس دادهها برای صفت درصد جوانهزنی نشان داد که بین عامل های دما، شوری، تیمار و اثرات متقابل آنها تفاوت معنیداری ازنظر آماری با احتمال خطا در سطح یک درصد وجود داشت. تأثیر باکتری بر افزایش میزان درصد جوانهزنی در سطوح شوری بالاتر در مقایسه با شاهد بیشتر بود. بهطوری میزان تفاوت درصد جوانهزنی تیمار در مقایسه با شاهد، با افزایش سطح شوری افزایش یافت.کليدواژه ها
شوری، کلزا، باکتریکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:یاسین محمدی , 1400 , تأثیر سویه های مختلف باکتری بر جوانهزنی بذر کلزا در شرایط مختلف دمایی و تحت تنش شوری , اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
برگرفته از رویداد

تاریخ برگزاری : 05 آبان ماه 1400
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.