
مروری بر آمیخته گری نژادهای گوسفند ایرانی
A Review about Crossbreeding of Iranian Sheep Breeds
نویسندگان :
حمیدرضا صحرائی ( سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ) , بهاره قطب ( مدیریت جهاد کشاورزی کرمانشاه )
چکیده
جمعیت گوسفندان ایرانی در سنوات گذشته به دلایلی همچون خشکسالی، افزایش هزینه تولید و مهاجرت روستائیان به شهرها روند نزولی داشته است. روش پرورش گوسفند نیز به روش ثابت و در محیط بسته تبدیل شده است. از سویی ذائقه جامعه نیز تغییر یافته و گوشت گوسفند بدون چربی متقاضی بیشتری دارد. پروژه ها و برنامه های اصلاح نژادی زیادی برای بهبود راندمان تولید گوشت قرمز و پرورش گوسفند در کشور اجرا شده و در حال اجرا می باشد. آمیخته گری یکی از این برنامه ها می باشد. هدف از آمیخته گری در پرورش گوسفند افزایش و بهبود تولید گوشت این دام و افزایش درآمد پرورش دهندگان می باشد. هتروزیس یکی از مزایای آمیخته گری می باشد. هتروزیس باعث افزایش توان ژنتیکی بره های هیبرید متولد شده نسبت به میانگین توان ژنتیکی پدر و مادر می شود. نرخ بره زایی کم و وجود دنبه در اکثر گوسفندان ایرانی که بازار پسندی کمی دارد باعث شده تا محققین به آمیخته گری در گوسفند روی آورده تا با کمک تنوع ژنتیکی زیاد در میان نژادهای گوسفند ایرانی و با استفاده از نژادهای برتر چندقلوزا و بدون دنبه در دنیا به دنبال بهبود عملکرد تولیدی این گوسفندان باشند. مطالعات اندک صورت گرفته حاکی از امکان بهبود کمیت و کیفیت تولید نژادهای گوسفند ایرانی توسط آمیخته گری با یکدیگر و یا نژادهای پرتولید خارجی می باشد. لذا جای دارد مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا علاوه بر بهبود وضعیت پرورش گوسفند، درآمد بهره برداران این بخش نیز افزایش یابد.کليدواژه ها
آمیخته گری، نژادهای گوسفند ایرانی، عملکرد، خصوصیات لاشهکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حمیدرضا صحرائی , 1399 , مروری بر آمیخته گری نژادهای گوسفند ایرانی , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.