
جهش کیفی تولیدات آبزی پروری استان کرمانشاه با ایجاد صنایع فرآورده های شیلاتی
Qualitative leap in aquaculture products of Kermanshah province with the creation of fishery products industries
نویسندگان :
مجتبی پوریا ( اداره کل شیلات استان کرمانشاه ) , عیسی بهرامی زاده ( دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان )
چکیده
مزایای مصرف گوشت و فرآورده های حاصل از آبزیان به عنوان یک محصول سلامت محور از طرفی و پائین بودن میانگین سرانه مصرف ماهی در کشور از طرف دیگر ، ضرورت توجه به تولید فرآورده های شیلاتی را دو چندان می سازد. تولید فرآورده های گوشتی (سوسیس ، برگر ، کالباس و ...) و تنقلاتی-میان وعده ای (چیپس ، پفک ، کلوچه ، بستنی و ...) از گوشت آبزیان می تواند علاوه بر افزایش سودآوری مزارع پرورشی ، ثبات تولید ، تکمیل زنجیره تولید و توسعه پایدار صنعت سلامت محور آبزی پروری را بهمراه داشته باشد. در مراحل تولید فرآورده های شیلاتی ، بوی زحم ماهی به عنوان یکی از عوامل اصلی بازدارنده مصرف ماهی بویژه در میان شهروندان استان های غیر ساحلی ، حذف و طبقات سنی پائین و میانی جامعه به عنوان مصرف کننده های عمده فرآورده های گوشتی و تنقلاتی ، امکان بهره مندی از خواص مفید این محصولات را خواهند داشت. فرآورده های شیلاتی می تواند در مقطع زمانی کوتاه تر و بطور موثر و فراگیرتر ، مصرف سرانه ماهی در کشور و استان کرمانشاه را افزایش دهد و به تبع آن بهبود سطح سلامت جامعه را در پی خواهد داشت. عمده ماهیان مصرفی در صنایع فرآورده های شیلاتی ، ماهیان گرمابی بوده که استان کرمانشاه از مهمترین تولید کنندگان این ماهیان است. لذا ایجاد خط تولید این فرآورده ها در استان می تواند علاوه بر رونق اقتصادی منطقه ، فرصتی نو در راستای افزایش توانمندی صادرات محصولات شیلاتی و رقابت با محصولات مشابه در بازار های جهانی باشد.کليدواژه ها
فرآوردهای شیلاتی ، آبزی پروری ، سلامت ، کرمانشاهکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مجتبی پوریا , 1399 , جهش کیفی تولیدات آبزی پروری استان کرمانشاه با ایجاد صنایع فرآورده های شیلاتی , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.