
امکان یابی کشت و بررسی مواد مؤثره موجود در زعفران تولید شده در منطقه جلالوند (استان کرمانشاه)
Possibility of cultivating and studying the active ingredients in saffron produced in Jalalvand region (Kermanshah province)
نویسندگان :
سحر بینش ( جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه ) , معصومه خان حسنی ( مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه ) , منوچهر گرشاسبی طهنه ( جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه ) , کوروش مهرابی ( جهاد کشاورزی استان کرمانشاه )
چکیده
در راستای محرومیت زدایی و اشتغال زایی، مهم ترین استراتژی جمهوری اسلامی ایران بر خروج از اقتصاد متکی به نفت و تمرکز روی سایر حوزه های دارای مزیت اقتصادی کشور می باشد. طرح ملی گیاهان دارویی، بهعنوان یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی کشور مورد تصویب قرار گرفته است. زعفران با نام عمومی Saffron از کلالهی گیاهی به نام Crocus sativus L از خانوادهی زنبق مشتق شده است و بهطور عمده در ایران رشد میکند. زعفران از جمله ارزشمندترین محصولاتی است که با توجه به ویژگی های خاص خود، امکان اشتغالزایی، گسترش تولید و صادرات آن وجود دارد. کروسین، پیکروکروسین و سافرانال در فعالیتهای فارماکولوژیکی نقش اصلی را ایفا میکنند. دهستان جلالوند در استان کرمانشاه جزء محروم ترین نقاط ایران است که با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط اقلیمی و نوع خاک، به-عنوان مکان مناسبی برای توسعه ی کاشت زعفران در سطح منطقه شناسایی شد. از آن جا که ارزش اقتصادی زعفران وابسته به سه ترکیب کروسین، پیکروکروسین و سافرانال می باشد و با نظر به اینکه تکنیک کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) یکی از دقیقترین و بهترین روش های جداسازی و شناسایی ترکیبات زیستی است، در این مطالعه ضمن تعیین کمی میزان سه ترکیب مذکور به روش HPLC، زعفران این منطقه تعیین کیفیت شد. بر اساس نتایج این آزمایش، محصول زعفران دهستان جلالوند به لحاظ شکل ظاهری، میزان رطوبت، عاری بودن از ناخالصی ها و مواد افزودنی و نیز درصد ترکیبات مؤثره مطابق استانداردهای موجود ارزیابی شدکليدواژه ها
زعفران، کروسین، پیکروکروسین، سافرانال، جلالوندکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معصومه خان حسنی , 1399 , امکان یابی کشت و بررسی مواد مؤثره موجود در زعفران تولید شده در منطقه جلالوند (استان کرمانشاه) , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.