
بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه برخی ارقام توت فرنگی در شرایط کشت هیدروپونیک
Study of quantitative and qualitative characteristics of fruit of some strawberry cultivars under hydroponic cultivation
نویسندگان :
محمد گردکانه ( بخش تحقیقات علوم زراعي و باغي، مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمانشاه، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، كرمانشاه، ایران. ) , رحمت اله غلامی ( بخش تحقیقات علوم زراعي و باغي، مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمانشاه، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، كرمانشاه، ایران. ) , عیسی ارجی ( بخش تحقیقات علوم زراعي و باغي، مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمانشاه، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، كرمانشاه، ایران. )
چکیده
به منظور تعین رقم مناسب توت فرنگی در سیستم هیدروپونیک آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. ارقام توت فرنگی شامل پاروس، کویین الیزا، سلوا، کامارسا و آروماس بودند که از بستر کشت کوکوپیت + پرلایت به نسبت (6:4) استفاده شد. صفات مورد اندازه گيري شامل عملکرد در بوته، عملکرد در هکتار، میانگین وزن میوه، تعداد میوه در بوته، درصد مواد جامد محلول و اسیدیته بود. نتایج نشان داد که از نظر ميزان عملکرد در بوته (33/585 گرم)، عملکرد در هکتار (20/70 تن) و میانگین وزن میوه (28/18 گرم) بيشترين مقدار مربوط به رقم پارس بود وکمترین مقدار مربوط به رقم سلوا بود. بيشترين تعداد میوه در بوته (00/45 عدد) در کویین الیزا مشاهده شد وکمترین مقدار مربوط به رقم کامارسا ثبت شد. از نظر درصد مواد جامد محلول بیشترین مقدار در رقم کامارسا با 21/8 درصد مشاهده گردید و کمترین مقدار در رقم آروماس با 25/6 درصد حاصل شد. بیشترین درصد اسیدیته میوه در رقم کامارسا مشاهده شد وکمترین مقدار در ارقام سلوا و پاروس مشاهد گردید.کليدواژه ها
توت فرنگی، پرلایت، هیدروپونیک، کوکوپیت.کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمد گردکانه , 1399 , بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه برخی ارقام توت فرنگی در شرایط کشت هیدروپونیک , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.