پورتال همایش های دانشگاه رازی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • گالري عکس
  • آرشیو مقالات
  • آیین نامه ها و فرم ها
  • لینک های مرتبط
  • سایت دانشگاه
  • تماس با ما
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
  4. مقاله تولید، بهره برداری و فرآوری گیاه پنج انگشت
عنوان رویداد : همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
تاریخ برگزاری : 06 اسفند ماه 1399

تولید، بهره برداری و فرآوری گیاه پنج انگشت

Production, exploitation and processing of Vitex species
نویسندگان :

نسترن جلیلیان ( بخش تحقیقات جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویح کشاورزی، کرمانشاه، ایران ) , محمدتقی عبادی ( گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ) , هوشنگ یادگاری ( کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشگاه زابل، زابل، ایران )

دانلود فایل   

چکیده

جنس پنج انگشت (Vitex) با سه گونه درختچه ای معطر از تیره نعنائیان در مناطق گرمسیری ایران شناخته می شود. دو گونه V. negundo و V. agnus-castus در استان کرمانشاه می رویند. هدف از این تحقیق، گردآوری و ارائه اطلاعات لازم در مورد گیاه پنچ انگشت جهت معرفی به کشاورزان و تولید کنندگان گیاهان دارویی است. این گیاه منبع گرده برای زنبورها بوده و از این گیاه می توان در اطراف باغ های انگور برای به دام انداختن حشره آفت Hyalesthus obsoletus استفاده کرد. گونه های مختلف پنج انگشت مقاوم به گرما و سرما (حتی تا 10- سانتی‌گراد) بوده و در زیستگاه‌های مرطوب حاشیه جویبارها، رودخانه‌های فصلی و دره‌ها و عمدتاً در خاک‌های شنی و آفتاب‌گیر رشد می کنند. تنش خشکی و آبیاری نامنظم تأثیر کمتری بر رشد گل و میوه‌های گیاهان دارد ولی سبب کاهش ارتفاع آن‌ها می‌شود. یکی از گیاهان مناسب جهت کشت در زمین‌های تخریب یافته می باشد و به روش های کاشت بذر، قلمه و کشت بافت تکثیر می‌شود. از عصاره های میوه های رسیده جهت تعادل هورمونی زنان و درمان آکنه ناشی از هورمون‌های رشد استفاده می‌شود. بنابراین با توجه به طیف گسترده کاربردهای این گیاه می توان بیان نمود که درختچه پنج انگشت پتانسیل بالایی جهت کشت و فرآوری در استان کرمانشاه و افزایش درآمد کشاورزان دارد.

کليدواژه ها

پنج انگشت، گیاهان دارویی، فلور کرمانشاه، نیاز اکولوژیکی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
نسترن جلیلیان , 1399 , تولید، بهره برداری و فرآوری گیاه پنج انگشت , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید

برگرفته از رویداد



همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
تاریخ برگزاری : 06 اسفند ماه 1399


دیگر مقالات این رویداد

  • بررسی خصوصیات کیفی دانه کاملینا و سودمندی کشت آن برای ورود تناوب زراعی دیمزارها
  • جستاری در سیاست‌های کیفری پیشگیرانه قوه قضاییه در حمایت از منابع‌طبیعی
  • اصلاح الگوی کشت درمنطقه ماهیدشت استان کرمانشاه
  • مديريت سبز در دانشگاه و نقش آن در جهش توليد
  • ارزیابی چالش های توسعه کاشت غلات چند ساله در راستای پایداری بوم نظام های کشاورزی
  • بررسی عوامل مؤثر بر تمایل زعفران کاران استان کرمانشاه به توسعه کشت در راستای جهش تولید در کشاورزی
  • بومی سازی تولید عوامل کنترل آفات گیاهی، ضرورت ها و پتانسیل ها
  • نقش نظارت بر تولید، توزیع دارو و مواد بیولوژیک دامپزشکی در ارتقاع کمی و کیفی جهش تولید فرآورده های خام دامی
  • بیشه‌زراعی روشی برای حفاظت طبیعت، جهش تولید و توان‌افزایی جوامع محلی
  • جهش کیفی تولیدات آبزی پروری استان کرمانشاه با ایجاد صنایع فرآورده های شیلاتی
  • تماس با ما


    نشانی: کرمانشاه، طاق بستان، خیابان دانشگاه، دانشگاه رازی
    تلفن: ۶-۳۴۲۷۷۶۰۵-۰۸۳
    کدپستی: ۶۷۱۴۴۱۴۹۷۱
    پست الکترونیکی: info@razi.ac.ir
    مدیر تارنما: webmaster@razi.ac.ir

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]