
بهبود ویژگیهای جوانه زنی بذرهای زوال یافته ی عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید
Improvement of Germination characteristics of Lentil Deteriorated Seeds Using Priming with Ascorbic Acid
نویسندگان :
مهتاب مهرکیش ( دانشگاه رازی ) , مختار قبادی ( دانشگاه رازی ) , سعید جلالی هنرمند ( دانشگاه رازی )
چکیده
عدس یکی از حبوبات مهم در جهان و ایران است. بذرهای گیاهان زراعی در طی انبارداری، زوال پیدا میکنند. هر چه مدت انبارداری بذر طولانی تر و شرایط انبار نامناسبتر باشد زوال آن سریعتر رخ داده و طول عمر بذر کوتاه تر میگردد. این تحقیق با هدف بررسی اثر آسکوربیک اسید در بهبود بذرهای زوال یافته در دو رقم عدس اجرا شد. بذرهای دو رقم عدس (کیمیا و بیلهسوار) تحت شرایط مختلف فرسودگی (بدون فرسودگی، فرسودگی ملایم و فرسودگی شدید) قرار گرفتند. بذرهای فرسوده شده با غلظتهای مختلف آسکوربیک اسید (صفر، 250، 500 و 750 میکرومولار) مورد پرایمینگ قرار گرفتند و در آزمون جوانه زنی استاندارد، ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که با فرسوده شدن بذر، ویژگی های جوانه زنی در هر دو رقم عدس کاهش یافتند. در شرایط بدون فرسودگی و همچنین فرسودگی ملایم، پرایمینگ بذر با غلظتهای مختلف آسکوربیک اسید تأثیر معنی داری بر خصوصیات جوانهزنی نداشت. اما در شرایط فرسودگی شدید، پرایمینگ بذر با غلظت 250 میکرومولار آسکوربیک اسید سبب افزایش معنیدار خصوصیات جوانهزنی گردید. بنابراین، به نظر میرسد که امکان بهبود خصوصیات جوانه زنی بذرهای زوال یافته عدس با پرایمینگ در غلظت 250 میکرومولار آسکوربیک اسید وجود دارد.کليدواژه ها
پیش تیمار بذر، جوانه زنی، فرسودگی بذر.کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مختار قبادی , 1399 , بهبود ویژگیهای جوانه زنی بذرهای زوال یافته ی عدس با استفاده از روش پرایمینگ توسط آسکوربیک اسید , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.