
معرفی گیاه کاملینا، گیاهی کم توقع و سازگار
Introduction of Camelina, a low-input and compatible plant
نویسندگان :
حسین رستمی احمدوندی ( معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ) , دانیال کهریزی ( دانشگاه رازی کرمانشاه ) , روژین قبادی ( فارغ التحصیل دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه رازی کرمانشاه ) , مهدی جمشید مقدم ( معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور )
چکیده
دانه گیاه کاملینا منبعی غنی از روغن (28 تا 40 درصد) و اسید چرب امگا-3 است. این گیاه از لحاظ زراعی خواص ویژهای دارد و میتواند با حداقل هزینه و نهادههای ورودی عملکرد اقتصادی داشته باشد. کاملینا قادر است در شرایط مختلف آب و هوایی و خاك رشد نماید و در مقایسه با سایر گیاهان دانه روغنی نیاز کمتري به آب، کود، آفت کشها و مقاومت بیشتری به سرما دارد. ترکیب منحصر بفرد اسیدهای چرب موجود در روغن کاملینا باعث ایجاد اثرات تغذیهای و فیزیولوژیکی مطلوبی شده است، بهطوری که میتواند تریگلیسرید و کلسترول خون را بهطور قابل توجهی کاهش دهد. کاربرد روغن کاملینا در صنعت و بهعنوان سوختی سازگار با محیط زیست نیز مورد توجه گرفته است. همچنین استفاده 10 درصدی از کنجاله کاملینا در جیره غذایی دام و طیور که منجر به کاهش هزینه تولید، افزایش کیفیت فرآوردههای دامی (افزایش 3 و 8 برابری امگا-3 بهترتیب در گوشت و تخممرغ و افزایش محتوای آنتیاکسیدانی این محصولات) و سلامت انسان میشود، میتواند با استقبال فراوانی مواجه گردد و برای تولید کنندگان سود قابل ملاحظهای را به دنبال داشته باشد. تا کنون سازگاری کاملینا برای تمامی اقلیمهای کشور و در شرایط دیم تأیید شده است. با توجه به سطح گسترده دیمزارها در ایران (حدود 70 درصد) و وابستگی شدید در تأمین روغن و کنجاله مصرفی به خارج از کشور (بیش از 90 درصد)، توسعه کشت کاملینا در دیمزارها باید بهعنوان راهکار خروج از وابستگی مورد توجه ویژه قرار گیرد.کليدواژه ها
اسید چرب، امگا-3، روغن، کنجالهکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حسین رستمی احمدوندی , 1399 , معرفی گیاه کاملینا، گیاهی کم توقع و سازگار , همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.